over-onsconsultantspetra-rohaan-photo-14372-637368218850000000
bekijk LinkedIn-profiel

Talenten

  • Inlevend
  • Ondernemend
  • Accuraat
  • Resultaatgericht
  • Doorzetten

Petra Rohaan

Peoples Consultant – HR & Verzuim

Pluk de dag, zorg dat je iedere dag kunt lachen en genieten.

Bij een persoonlijke aanpak hoort een bijbehorende introductie.

Zo hadden we bijna onze eerste 'buitenlandse' consultant bij ons netwerk, ware het niet dat Petra zich net voor de Duitse grens in een fijne boerderij situeert. 'Oet Twente' versterkt ze ons met veel enthousiasme en een specialisme in verzuim. Meer weten over Petra, read on!

 

Wat is een relevante opleiding / achtergrond waar je het meest trots op bent?

Ik houd van “simpel” en “praktisch” en beschik over Twentse nuchterheid. Ik ben opgegroeid in een bouwvakkersgezin (papa, mama en zusje) waar “niet lullen maar poetsen” de mentaliteit was. Daarnaast kon ik ook wel aardig leren, alleen had ik absoluut geen idee welke richting ik op moest gaan.

Na VWO heb ik voor HBO Academie Mens & Arbeid gekozen (AMA), dat bleek een schot in de roos te zijn. Hierin ontdekte ik het speelveld tussen de menskant en het zakelijke binnen HR. En je raad het al: zeker het DOEN aspect resoneerde met mij! Trots dat ik was toen ik dit eigenlijk zonder moeite had afgerond en realiseerde dat het mij juist meer energie gaf. Dit was voor mij de bevestiging dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Ik ben ook trots dat ik onlangs nog de post HBO-opleiding Strategisch HR en Bedrijfskunde heb gedaan. Wat ik nooit zal vergeten is dat ik les kreeg van dezelfde docent als 20 jaar geleden, ontzettend leuk! :)

 

Waarom ben je binnen HR aan de slag gegaan? (Wat is jouw motivatie of verhaal)

Mensen zeggen altijd tegen mij dat ik een luisterend oor heb, open sta voor anderen, oprecht geïnteresseerd en laagdrempelig ben. Toen ik nog op het VWO zat had ik een bijbaan in de supermarkt. De eigenaar van de supermarkt zei dat mensen in mij een “goede gesprekspartner zagen”. Ik wist eigenlijk toen niet zo goed wat hij bedoelde maar pas later viel het kwartje.

Ik ben er ondertussen wel van overtuigd dat ik een mensen-mens ben. HR is de spil hierin en kan het verschil maken binnen organisaties. Ik ga hierbij tot het gaatje en daarmee bedoel ik dat ik me volledig zal inzetten om de gestelde doelen te bereiken. Ik krijg er gewoonweg energie van als ik zowel werkgever als werknemer in beweging krijg om hun talent na te jagen en zekerheden (even) los te laten. Dan gebeuren er mooie dingen! 

Mijn specifieke liefde binnen HR gaat zeker ook uit naar ziekteverzuim. Wat zit hierachter, hoe ga je daarmee om en alle wettelijke kaders die daarbij komen kijken. Daar ligt toch echt wel mijn kracht. Een persoonlijke ervaring n.a.v. een ernstige ziekte zorgt er bij mij voor dat ik echt vanuit ervaring naar zulke casuïstiek kan kijken.

 

Wat is een persoonlijke quote of motto?

Pluk de dag, zorg dat je iedere dag kunt lachen en genieten. Dat geldt voor privé, maar ook zeker voor werk.

 

Welke huishoudelijke klussen vind je leuk om te doen?

Mijn partner en ik hebben thuis op ons erf een kleinschalige B&B “Het Kokhoes” geopend (een schattig klein kookhuisje naast de boerderij. In de weekenden en schoolvakanties is deze open voor gasten die ook hun dier (hond, paard en zelfs kat hebben we meegemaakt) mee kunnen nemen. 

Het is ontzettend leuk om steeds weer nieuwe mensen en dieren te ontmoeten en deze te verwennen met een heerlijk ontbijt. Daar moet natuurlijk wel het nodige huishoudelijke voor gebeuren, maar het is zo’n lief huisje dat ik geen enkele klus hierin vervelend vind. Ik krijg er juist energie van!

 

Wat is je favoriete Disney film?

De Lion King is mijn favoriet. Ik vind dit een heerlijke vertolking van menselijke emoties, waarden en normen in dieren. De menselijke interactie tussen de dieren maakt dat emoties heel erg herkenbaar en pakkend zijn, zelfs voor volwassenen! Ik leef in ieder geval helemaal mee en heb vooral veel sympathie voor Simba. Het moment bijvoorbeeld wanneer zijn vader het ravijn in valt, daar moest ik wel even een traantje bij wegpinken. Maar gelukkig loopt het goed af!

Wil je kennis maken? Stuur me dan even een mailtje of bel me!

0654645904 petra@peoples.hr
;